ΑΥΣΤΡΙΑ – ΟΥΓΓΑΡΙΑ

Αυστρία

Καμία χώρα δεν συνδυάζει τόσο όμορφες εναλλαγές  ανάμεσα σε αστικό και επαρχιακό τοπίο, όπως στην Αυστρία. Τη μία μέρα εντυπωσιάζεστε  με τις αλπικές κορυφές της, και την επόμενη ταξιδεύετε στην ιστορία της στην αυτοκρατορική Βιέννη.

Πολιτιστική κληρονομιά

Κατά τη διάρκεια αιώνων, οι Αψβούργοι διοχέτευαν τεράστιο πλούτο στις καλές τέχνες και τη μουσική, συλλέγοντας παλάτια όπως άλλοι συλλέγουν γραμματόσημα. Θα νιώσετε ακόμα τις πολιτιστικές τους επιρροές στην Αυστρία σήμερα – είτε βλέποντας τους χορευτές Lipizzaner στην ισπανική σχολή ιππασίας, είτε διασχίζοντας τα αριστουργήματα του Hofburg στο μάτι του Rubens στο Kunsthistorisches Museum ή το Klimt και το Schiele στο Museums Quartier.

Τα έργα των κλασσικών αστέρων όπως ο Mozart, ο Strauss, ο Mahler, ο Haydn και ο Schubert αντηχούν τόσο δυνατά όπως πάντα στις πολυτελή επιχρυσωμένες αίθουσες συναυλιών και μουσικά φεστιβάλ όπως το Φεστιβάλ του Σάλτσμπουργκ και το Bregenzer Festspiele.

Απολαύστε επίσης τις μαγευτικές όπερες και την διάσημη Αυστριακή κουζίνα! Τελικά ότι κι αν επιλέξετε να κάνετε στην Αυστρία, το βέβαιο είναι οτι δε θα το ξεχάσετε ποτέ!

 

Ουγγαρία

Η εντυπωσιακή αρχιτεκτονική, η ζωτική λαϊκή τέχνη, τα ιαματικά λουτρά και η πρωτεύουσα της, η Βουδαπέστη είναι τα μεγάλα αξιοθέατα της Ουγγαρίας.

Το τοπίο της Ουγγαρίας είναι ευγενές και εντυπωσιακό. Η αρχιτεκτονική της Ουγγαρίας είναι ένας θησαυρός, με τα πάντα, από τα ρωμαϊκά ερείπια και τα μεσαιωνικά αρχοντικά μέχρι τις μπαρόκ εκκλησίες, τα νεοκλασικά δημόσια κτίρια και τα λουτρά και τα σχολεία του Art Nouveau. Και δεν μιλάμε μόνο για την πρωτεύουσά του, τη Βουδαπέστη.

Περπατήστε στο Szeged ή το Kecskemét, το Debrecen ή το Sopron και θα ανακαλύψετε ένα αρχιτεκτονικό στολίδι σε κάθε στροφή. Πράγματι, μερικοί άνθρωποι βγαίνουν από το δρόμο τους για μια άλλη ματιά των αγαπημένων τους, όπως το παλάτι Reök στο Szeged ή η εκκλησία του τζαμιού στο Pécs.


Επισκεφτείτε την Αυστρία και την Ουγγαρία με ένα απο τα ταξιδιωτικά πακέτα του Natsis Travel.

architecture-austria-building-356807
architecture-budapest-building-47727

Εξερευνήστε την Αυστρία και την Ουγγαρία με τα ταξιδιωτικά μας πακέτα

Η Αυστρία και η Ουγγαρία στο Χάρτη