ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ

Ιόνια Νησιά

Με το δροσερό κλίμα τους, τα άφθονα ελαιόδεντρα και τα κυπαρίσσια, και τα δασωμένα βουνά, τα νησιά του Ιονίου ( επτάνησα) είναι μια ελαφριά, πιο πράσινη παραλλαγή στο ελληνικό κλασσικό πρότυπο.

Ανα τους αιώνες, Βενετοί, Γάλλοι και Βρετανοί κατακτητές βοήθησαν στη διαμόρφωση της αρχιτεκτονικής και του πολιτισμού και σε συνδυασμό με την Ελληνική παράδοση και την εξαιρετική κουζίνα των νησιών συμβάλλουν στη μοναδική αίσθηση της ζωής του Ιονίου.

Αν και τα νησιά αποτελούν μια αλυσίδα κατά μήκος της δυτικής ακτής της ηπειρωτικής Ελλάδας, το καθένα έχει το δικό του ξεχωριστό τοπίο και ιστορία.

Η πόλη της Κέρκυρας στεγάζει αίθουσες παριζιάνικου στιλ, βενετσιάνικα σοκάκια και νοστιμιές με έμπνευση από την Ιταλία.

Η Λευκάδα μπορεί να υπερηφανεύεται για μερικές από τις καλύτερες παραλίες της μεσογείου με γαλαζοπράσινα νερά και άρωμα Ελλάδας, ενώ η Κεφαλλονιά είναι διακοσμημένη με αμπελώνες και βουνά.

Τα χωριά του λιμανιού των Παξών αποτελούν απο μόνα τους κάρτ-ποστάλ αναμνήσεων και παράδοσης, και η Ιθάκη διατηρεί το άγριο έδαφος και την αίσθηση του μύθου που την ακολουθεί.

Η Ζάκυνθος έχει μοναδική μορφολογία με θαλάσσια σπήλαια και νερά γεμάτα θαλάσσιες χελώνες, ενώ τα Κύθηρα προσφέρουν γοητευτικούς περιπάτους και ρομαντικές διαδρομές.

Είτε πρόκειται για την πρώτη, είτε για την 100ή επίσκεψή σας, τα νησιά του Ιονίου διαθέτουν πάντα κάτι καινούργιο για τους λάτρεις της περιπέτειας, τους λάτρεις του καλού φαγητού, και της θάλασσας.

ionian-islands-2
ionian-islands-3

Εξερευνήστε τα νησιά του Ιονίου με τα ταξιδιωτικά μας πακέτα

Τα νησιά του Ιονίου στο Χάρτη