ΡΟΥΜΑΝΙΑ

Ρουμανία

Οι ανθεκτικές πέτρινες εκκλησίες και τα εκθαμβωτικά μοναστήρια προσφέρουν ένα παρθένο τοπίο γεμάτο βραχώδη βουνά και λόφους. Οι πόλεις της Τρανσυλβανίας έχουν ξεφύγει από το χρόνο, ενώ το ζωντανό Βουκουρέστι είναι όλη η ενέργεια.

Φύση & Άγρια Ζωή

Τα Καρπάθια βουνά τραβούν ένα ευρύ τόξο μέσα από το κέντρο της χώρας, αφήνοντας μια σειρά από εκτεθειμένες βραχώδεις κορυφές περιτριγυρισμένες από ελαιόδεντρα και φυλλοβόλα δέντρα και εκτάσεις γεμάτες φωτεινά πράσινα λιβάδια. Το σκληρό γεωγραφικό τοπίο της Ρουμανίας είναι γεμάτο δάση με ελάφια, λοφιά και αρκούδα. Ο δεύτερος μεγαλύτερος ποταμός της Ευρώπης, ο Δούναβης, σηματοδοτεί τα νότια σύνορα της Ρουμανίας με τη Βουλγαρία, προτού γυρίσει ξαφνικά προς τα βόρεια για να καταλήξει στη Μαύρη Θάλασσα.

Κάστρα & Μεσαιωνικές Πόλεις

Η Τρανσυλβανία, η γη που μας έδωσε το ξακουστό Δράκουλα, είναι γεμάτη με κάστρα, με περίοπτη θέση σε βραχώδεις λόφους.  Στις μεσαιωνικές πόλεις όπως το Braşov, το Sighişoara και το Sibiu, οι πλακόστρωτοι πεζόδρομοι είναι γεμάτοι με κομψές καφετέριες, ενώ μια συμφωνία ήχων που προέρχονται από φοιτητικά μπαρ και κλαμπ αντανακλούν τις γοτθικές και μπαρόκ προσόψεις στην ζωντανή πόλη Cluj-Napoca. Τα σαξονικά χωριά της Τρανσυλβανίας διαθέτουν οχυρωμένες εκκλησίες που χρονολογούνται πάνω από μισή χιλιετία.

Λαϊκός Πολιτισμός

Για αιώνες, μια πολύ παραγωγική αγροτική κουλτούρα αναπτύχθηκε σε μεγάλο μέρος της Ρουμανίας. Η λοφώδης γεωγραφία και η έλλειψη καθολικών δρόμων καθιστούσαν αναγκαία την εμφάνιση εκατοντάδων επαρχιακών χωριών, όπου οι παλιές σχολικές τέχνες, όπως η αρτοποιία, η αγγειοπλαστική και η ύφανση, τελειοποιήθηκαν ώς τέχνες. Τα λαϊκά μουσεία, ιδιαίτερα τα υπαίθρια σκάνσενς και τα μουσεία του χωριού, είναι διάσπαρτα στην χώρα. Μάλιστα πολλοί απομονωμένοι οικισμοί που έχουν μείνει ανεπηρέαστοι απο τη σύγχρονη εποχή, είναι μουσεία από μόνα τους. Αυτό είναι πιο εμφανές στη Μαραμούρε, όπου κυριαρχούν υπερμεγέθη ράφια, καροτσάκια και εκκλησίες, με πόλεις και χωριά μου μοιάζουν σαν να βγήκαν από τον Μεσαίωνα.

Υπαίθριες δραστηριότητες

Οι βραχώδεις κορυφές της Τρανσυλβανίας και της Μολδαβίας, χιονισμένες από τα μέσα Οκτωβρίου, προσκαλούν για κατακτήσεις, και μαρκαρισμένα μονοπάτια οδηγούν σε πανέμορφες κορυφές από όλες τις κατευθύνσεις. Υπάρχουν επίσης λιγότερο περιπετειώδεις αλλά όχι λιγότερο απολαυστικές βόλτες μέσα από δάση, λιβάδια και χωριά σε άλλα μέρη της χώρας. Το Δέλτα του Δούναβη είναι ένας τεράστιος και μοναδικός προστατευόμενος υγροβιότοπος και αποτελεί ιδανικό σκηνικό για ψάρεμα, βαρκάδα και κυρίως για την παρατήρηση των πτηνών την άνοιξη. Το καλοκαίρι, από τα μέσα Ιουνίου μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου, η δράση κινείται προς την ακτή της Μαύρης Θάλασσας. Τα παραθεριστικά θέρετρα γεμίζουν με κολυμβητές, δύτες, και τουρίστες.

Εξερευνήστε την Ρουμανία με τα ταξιδιωτικά μας πακέτα

Η Ρουμανία στο Χάρτη