ΙΣΠΑΝΙΑ – ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Ισπανία

Παθιασμένη, εκλεπτυσμένη και αφοσιωμένη στη ζωή, η Ισπανία είναι ένα στερεότυπο που ζωντανεύει και μια χώρα πιο διαφοροποιημένη από ότι φανταστήκατε ποτέ.

Μια επική γη

Τα διαφορετικά τοπία της Ισπανίας αναζοωγονούν την ψυχή. Τα Πυρηναία και τα Picos de Europa είναι τόσο όμορφα όσο οποιαδήποτε οροσειρά στην ηπειρωτική Ευρώπη, ενώ η χιονισμένη Σιέρα Νεβάδα που αναδύεται από τις ηλιόλουστες πεδιάδες της Ανδαλουσίας είναι προορισμός πεζοπορίας για πολλούς.

Οι άγριοι πανέμορφοι βράχοι του βορειοδυτικού Ατλαντικού της Ισπανίας αντισταθμίζονται από τους γοητευτικούς όρμους της Μεσογείου. Όπου και αν πάτε πηγαίνετε, χωριά της διαχρονικής ομορφιάς καταλήγουν σε λόφους, συρρέουν στις κοιλάδες και προσκολλώνται στις παράκτιες προεξοχές ως μικροσκοπικά αλλά ανθεκτικά φυλάκια της Παλιάς Ισπανίας. Εκεί οι γοητεία της χώρας δείχνει όλο της το μεγαλείο.

Εκτός από τα τάπας, ταυρομαχίες, φλαμένκο και σάλσα, η Ισπανία είναι επίσης γνωστή για τις αμμώδεις μεσογειακές παραλίες της και τον χαλαρό τρόπο ζωής.

Οι ταξιδιώτες στην Ισπανία μπορούν να επισκεφθούν διάσημες γκαλερί τέχνης και μουσεία στη Μαδρίτη, να τρέξουν με τους ταύρους στην Παμπλόνα, να εξερευνήσουν τη μαυριτανική αρχιτεκτονική της Αλάμπρα στη Γρανάδα ή να ανακαλύψουν μερικές από τις καλύτερες παραλίες του κόσμου στη Βαρκελώνη.


Πορτογαλία

Μεσαιωνικά κάστρα, λιθόστρωτα χωριά, μαγευτικές πόλεις και χρυσές παραλίες: η εμπειρία της Πορτογαλίας μπορεί να είναι πολλά πράγματα. Η ιστορία, το καλό φαγητό και το ειδυλλιακό σκηνικό είναι μόνο η αρχή …

Οι Κέλτες, οι Ρωμαίοι, οι Βησιγότθοι, οι Μαυριτανοί και οι Χριστιανοί άφησαν όλοι τα σημάδια τους στο Ιβηρικό έθνος. Εδώ μπορείτε να δείτε τα πέτρινα γλυπτά 20.000 ετών στο Vila Nova de Foz Côa, να παρακολουθήσετε το ηλιοβασίλεμα πάνω από τους μυστηριώδεις μεγαθήλους έξω από την Évora ή να χαθείτε στους περίπλοκους διάδρομους των τοποθεσιών παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO στο Tomar, Belém, Alcobaça ή Batalha.

Μπορείτε να οραματιστείτε την άνοδο και την πτώση των αρχαίων πολιτισμών στην Κέλτικη Citania de Briteiros ή την αρχαία ρωμαϊκή Cidade de Αμμέα και να εξερευνήσετε τα πιο μαγευτικά σπίτια της Πορτογαλίας σε παλάτια που βρίσκονται πάνω από δασώδεις εκτάσεις, πελώρια κάστρα και εκπληκτικά διατηρημένα μεσαιωνικά κέντρα πόλεων.


Ανακαλύψτε την Ισπανία και την Πορτογαλία μέσα απο τα ταξιδιωτικά πακέτα που προσφέρουμε

spain2
portugal1

Εξερευνήστε την Ισπανία και την Πορτογαλία με τα ταξιδιωτικά μας πακέτα

Η Ισπανία και η Πορτογαλία στο Χάρτη