ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

Αλεξανδρούπολη

Η έννοια σταυροδρόμι είναι συνυφασμένη με την Αλεξανδρούπολη. Ακοίμητος φρουρός του ελληνισμού η πόλη έχει ως σήμα κατατεθέν το φάρο στο λιμάνι της, το μεγαλύτερο της Θράκης. Στην Αλεξανδρούπολη είναι σχεδόν αδύνατον να χαθεί κανείς. Η παραλία βοηθά στον προσανατολισμό και όλα τα υπόλοιπα τα αναλαμβάνει η ρυμοτομία, καθώς είναι ένα από τα ελάχιστα αστικά κέντρα στη χώρα μας με σύγχρονο σχέδιο πόλης.

Δίπλα στην Αλεξανδρούπολη βρίσκεται το Δέλτα του Έβρου. Η φύση πραγματικά οργιάζει στο σημείο που η θάλασσα συναντά τον ποταμό. Θηλαστικά, πτηνά, φυτά σε μία μοναδική συνύπαρξη. Στην περιοχή ξεχωρίζει και το Εθνικό Πάρκο Δάσους Δαδιάς περιοχή απίστευτης φυσικής ομορφιάς και προστατευόμενη δασική έκταση.

Και αν όλα αυτά σας έχουν ήδη ανοίξει την όρεξη δεν έχετε παρά να διαλέξετε: θαλασσινά ή κρεατοφαγία. Η Αλεξανδρούπολη έχει για όλους. Προτείνουμε Λαχανιά (αρνί ή μοσχάρι με λάχανα, ντομάτες καυτές πιπεριές), Τζιγεροσαρμά (με βάση το συκώτι) και Καβουρμά (προτιμήστε τον με αβγά). Αν προτιμάτε ψαρικά ζητήστε Βάτο τηγανητό με σκορδαλιά !

aleksandroupoli-faros

Εξερευνήστε την Ελλάδα με τα ταξιδιωτικά μας πακέτα

Η Αλεξανδρούπολη στο Χάρτη

Trip Ideas