ΤΣΕΧΙΑ

Τσεχία

Πράγα, λίκνο της τσεχικής κουλτούρας

Όλοι όσοι επισκέπτονται την Τσεχική Δημοκρατία ξεκινούν με την Πράγα, το λίκνο της τσεχικής κουλτούρας και μία από τις πιο συναρπαστικές πόλεις της Ευρώπης. Η Πράγα προσφέρει έναν σχεδόν άθικτο μεσαιωνικό πυρήνα γοτθικής αρχιτεκτονικής που μπορεί να σας μεταφέρει πίσω 500 χρόνια – η Γέφυρα του Καρόλου του 14ου αιώνα, που συνδέει δύο ιστορικές γειτονιές στον ποταμό Μολδάβα, με τις οχυρώσεις του κάστρου και τους οχυρούς του καθεδρικού ναού του Αγίου Βίτου ένα από τα κλασικά αξιοθέατα των παγκόσμιων ταξιδιών. Αλλά η πόλη δεν αφορά μόνο την ιστορία. είναι ένα ζωτικής σημασίας αστικό κέντρο με μια πλούσια ποικιλία πολιτιστικών δρόμενων και μια νέα αναδυόμενη σκηνή φαγητού.

Κάστρα & Πύργοι

Η θέση της Τσεχικής Δημοκρατίας στη μέση της Ευρώπης έχει δει μια μακρά ιστορία πολέμων, με ευρωπαϊκούς στρατούς και θριαμβευτικές δυναστείες. Αυτό το ταραχώδες παρελθόν έχει αφήσει μια κληρονομιά εκατοντάδων κάστρων και πύργων – όπου φαίνεται ότι υπάρχει ένα πολυστρωματικό φρούριο που κείται πάνω από μια πόλη ή ένα ρομαντικό καλοκαιρινό παλάτι που χαλαρώνει ειρηνικά ανάμεσα σε κάποιο περιποιημένο πάρκο. Ο αριθμός και η ποικιλία των τσεχικών κάστρων είναι απλώς ενθουσιώδεις – τα πάντα, από τα ζοφερά γοτθικά ερείπια που προσκολλώνται σε ένα βράχο, στα μεγαλοπρεπή μπαρόκ αρχοντικά, γεμάτα με τα καλύτερα έπιπλα που θα μπορούσαν να προσφέρουν οι τεχνίτες της Ευρώπης.

Λαογραφία και Παράδοση

Η Τσεχική Δημοκρατία μπορεί να είναι ένα σύγχρονο, προνοητικό έθνος που οδηγείται στο μέλλον μέσω ΕΕ και του ΝΑΤΟ, αλλά είναι επίσης μια χώρα πλούσια σε παράδοση. Αυτό είναι πιο εμφανές στη Νότια Βοημία και τη Μοραβία, όπου ένας ακόμα ακμάζων λαϊκός πολιτισμός γεμίζει με ζωή κατά τη θερινή περίοδο των φεστιβάλ. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, οι κοινότητες από το Český Krumlov έως το Telč στο Mikulov φορούν τα παραδοσιακά τους ρούχα, παίρνουν τα μουσικά τους όργανα και ποτήρια κρασιού και τραγουδούν και χορεύουν ασταμάτητα , συνεχίζοντας μια απο τις αρχαία παραδόσεις σε ένα από τα καλύτερα παραδείγματα της «ζωντανής ιστορίας» στην Τσεχική Δημοκρατία.

Όπου η μπύρα είναι ο Θεός

Η καλύτερη μπύρα στον κόσμο μόλις βελτιώθηκε. Από την εφεύρεση του Pilsner Urquell το 1842, οι Τσέχοι είναι γνωστοί για την παραγωγή μερικών από τις καλύτερες παραδόσεις στον κόσμο. Αλλά τα διεθνώς αναγνωρισμένα εμπορικά σήματα – Urquell, Staropramen και Budvar – έχουν εξισωθεί, και μάλιστα ξεπεράσει, από μια σειρά από τοπικές τσέχικες μπύρες  που τροφοδοτούν ένα ανανεωμένο ενδιαφέρον για την παραδοσιακή ζυθοποιία. Ποτέ πριν οι τσέχικες παμπ δεν είχαν να προσφέρουν ένα τόσο ευρύ φάσμα παρασκευασμάτων – οι μπύρες που θα πρέπει να δοκιμάσετε περιλαμβάνουν τα Kout na Šumavě, Primátor, Únětice και Matuška.

 

Ταξιδέψτε στη μαγευτική Τσεχία με ένα απο τα ταξιδιωτικά πακέτα του Natsis Travel.

czech-rep1
czech-rep2
czech-rep3

Ανακαλύψτε την τσεχία με τα ταξιδιωτικά μας πακέτα

Η Τσεχία στο Χάρτη