ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ

Βουλγαρία

Τα βουνά της γειτονικής Βουλγαρίας ανακατεύουν την ψυχή με το ομιχλώδς τοπίο τους να ανταγωνίζεται τις χρυσές παραλίες της μαύρης θάλασσας, ενώ οι πόλεις βουίζουν με νυχτερινή ζωή, προσιτές αγορές για ψώνια αλλά και τέχνη προς εξερεύνηση. Μέσα στο γοητευτικό μίγμα της φύσης και της ιστορίας της Βουλγαρίας, εγγυώνται αξέχαστες περιπέτειες.

Αρχαία Ιστορία

Οι ψίθυροι της ιστορίας προέρχονται από τα φρούρια και τα αρχαία ερείπια της Βουλγαρίας. Οι σπηλιές που βρίσκονται διάσπαρτες στα άγρια ​​ποτάμια και βουνά της Βουλγαρίας φιλοξενούν ίχνη νεολιθικών οικισμών. Οι μυστηριώδεις αρχαίοι Θράκες άφησαν πίσω τους εκθαμβωτικές μεταφορές χρυσού και αργύρου και τάφους που μπορούν να εξερευνηθούν μέχρι σήμερα. Οι Ρωμαίοι έχτισαν πόλεις εκπληκτικής κλίμακας, τα μπανια, οι τοίχοι και τα αμφιθέατρα των οποίων καθίστανται μόνιμα στη μέση των σύγχρονων πόλεων όπως η Βάρνα και το Πλόβντιβ. Οι διαδοχές των τσάρων προωθήθηκαν κατά μήκος των προμαχώνων του φρουρίου Τσαρέβετς στην πρώην πρωτεύουσα Veliko Târnovo.

 

Εκκλησίες & Θρησκευτικές Τέχνες

Κανένας επισκέπτης της Βουλγαρίας δεν μένει ασυγκίνητος  από τη θρησκευτική της τέχνη, και τις τεράστιες εκκλησίες γεμάτες με χρυσό και εικόνες. Η εκκλησία Aleksander Nevski της Σόφιας και η Μονή της Ρίλας του 10ου αιώνα προσελκύουν επισκέπτες και προσκυνητές απ’ όλο τον κόσμο, ενώ τα ξυλόγλυπτα της Τραβάνας και οι αποκαλυπτικές τοιχογραφίες του Μπαχκωκού δεν μένουν πίσω σε φήμη. Αλλά οι ορθόδοξες εκκλησίες, ακόμα και στα πιο μικρά χωριά, έχουν πολλά να δώσουν: οι συναισθηματικές ζωγραφιές των αγίων, που συχνά τοποθετούνται σε ξυλόγλυπτες τέμπλες (εικόνες), φαίνονται μαγικές όταν λούζονται απο το τρεμάμενο φωτισμό των κεριών.

Βουνά & δάση

Τα άγρια ​​τοπία της Βουλγαρίας επιταχύνουν τον παλμό των λάτρεων της περιπέτειας. Επτά ορεινές σειρές κυματίζουν σε ολόκληρη τη χώρα. οι παγετώδεις λίμνες σπινθηροβολούν μεταξύ αυτών των αιχμηρών βουνοκορφών και των μπερδεμένων λόφων των δασών, των αρκούδων και του λύγκα, μια γεύση από το αρχέγονο παρελθόν της Ευρώπης. Δίκτυα διαδρομών και hizhas (καλύβες πεζοπορίας) επιτρέπουν την πρόσβαση σε τέτοια όμορφα τοπία όπως πανοραμικές ομίχλες στην περιοχή Stara Planina και την ανατολή από τη δεύτερη υψηλότερη κορυφή της Βουλγαρίας, Mt Vihren (2915 μ.). Οι λάτρεις της περιπέτειας θα λατρέψουν την πεζοπορία μεταξύ των χωριών της Ροδόπης και της Βουλγαρίας, η μια βουλγαρική βόλτα στα χιονοδρομικά κέντρα στο Μπάνσκο ή την παρατήρηση πουλιών στο Εθνικό Πάρκο Πιρίν.

bulgaria2
bulgaria3
bulgaria4

Εξερευνήστε την Βουλγαρία με τα ταξιδιωτικά μας πακέτα

Η Βουλγαρία στο Χάρτη