Από €0,00
Εκδήλωση ενδιαφέροντος

Απόκριες στο Βελιγράδι και το Νόβισαντ – 5 ημέρες

Βελιγράδι
Χωρίς Κριτικές
Διάρκεια

5 Ημέρες

Τύπος Εκδρομής

Οδική

Αριθμός Ατόμων

10 Άτομα

Γλώσσες

Ελληνικά - Αγγλικά

Περιγραφή

5 ημέρες

Από: 99€

Αναχωρήσεις:

  • 3 – 7 Μαρτίου και 4 – 7 Μαρτίου

 

 

Πρόγραμμα Εκδρομής

1η ημέρα

Διασχίζοντας τη χώρα των Σκοπίων, φτάνουμε στα σύνορα της Σερβίας. Διέλευση των συνόρων και εισερχόμαστε στην Παλαιά Σερβία. Άφιξη στην πρωτεύουσα, το Βελιγράδι το πρωί.

2η ημέρα (ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ - ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ - ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ - ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΤΟ ΔΟΥΝΑΒΗ )

Αρχικά επισκεπτόμαστε το ιερό ναό του Άγ. Σάββα (το μεγαλύτερο χριστιανικό ναό των Βαλκανίων), αφιερωμένο στον πρώτο Άγιο και αρχιεπίσκοπο της Σερβίας, όπου θα έχουμε ξενάγηση και ελεύθερο χρόνο για καφέ για περίπου 1 ώρα συνολικά. Στη συνέχεια κατευθυνόμαστε παραλιακά του ποταμού Σάββα όπου μας περιμένει το καραβάκι για να κάνουμε την κρουαζιέρα στα νερά του Σάββα και του Δούναβη. Ελεύθερος χρόνος για καφέ για όσους δε θέλουν να ακολουθήσουν την κρουαζιέρα. Αμέσως μετά, καταλήγουμε στο Ζέμουν μια περιοχή στο Νέο Βελιγράδι, με παραδοσιακά σπίτια, γραφικά σοκάκια και υπαίθριες αγορές, που δίνουν μια διαφορετική πινελιά στη μεγαλούπολη. Ελεύθερος χρόνος για φαγητό. Στη συνέχεια κατευθυνόμαστε στα ξενοδοχείο μας για να κάνουμε το check-in (μετά τις 15:00). Τακτοποίηση στα δωμάτια και ελεύθερος χρόνος για ξεκούραση ή φαγητό. Το απόγευμα ελεύθερος χρόνος για περιήγηση στο κέντρο της πόλης. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα (ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ - ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ - ΚΑΣΤΡΟ ΚΑΛΕΜΕΓΚΝΤΑΝ – BELGRADE BY NIGHT)

Πρωινό στο ξενοδοχείο και ξεκινάμε την ξενάγηση μας στο Βελιγράδι με το λεωφορείο θαυμάζοντας την πανοραμική θέα και παρακολουθώντας περιφερειακά το Μουσείο Τίτο, αφιερωμένο στον ηγέτη που σημάδεψε την ιστορία της χώρας, το Κοινοβούλιο, που μέχρι τη διάλυση της χώρας ήταν το Κοινοβούλιο της Γιουγκοσλαβίας, το Δημαρχείο, το Εθνικό Μουσείο, το Εθνικό Θέατρο, τη νέα πόλη και θα καταλήξουμε στο Kalemegdan, το φρούριο– κάστρο της πόλης, που ξεκίνησε από τους Ρωμαίους και επεκτάθηκε από τους Οθωμανούς. Το κάστρο – φρούριο είναι χτισμένο σε υψόμετρο 125 μέτρων και πανοραμικά θα θαυμάσουμε το δέλτα των ποταμών Δούναβη και Σάββα, τη φυλακή Νεμπόισα, εκεί όπου φυλακίστηκε ο οραματιστής των ενωμένων Βαλκανίων Ρήγας Φεραίος. Θα περπατήσουμε στο κάστρο για να θαυμάσουμε το μνημείο ευγνωμοσύνης προς τη Γαλλία και το μνημείο του Νικητή. Το μεσημέρι θα περπατήσουμε στον κεντρικό πεζόδρομο της Κνεζ Μιχάηλοβα όπου και θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για φαγητό σε τοπικό εστιατόριο. Στον ελεύθερο χρόνο όποιος θέλει μπορεί να επισκεφθεί το ζωολογικό κήπο του Βελιγραδίου που βρίσκεται κοντά στο πάρκο του Καλεμέγκταν. Το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας για ξεκούραση. Το βράδυ ξεκινάμε για το Belgrade by night και την προαιρετική έξοδο σε παραδοσιακή ταβέρνα στη Σκανταρλίγια, μια περιοχή που θυμίζει την Πλάκα της Αθήνας και την Μονμάρτη στο Παρίσι. Μια γνωριμία με το νυχτερινό Βελιγράδι υπό τους ήχους τσιγγάνικων βιολιών και σέρβικων τραγουδιών θα σας μαγέψει! Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα (ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ - ΝΟΒΙΣΑΝΤ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ)

Πρωινό στο ξενοδοχείο και ξεκινάμε για την προαιρετική μας εκδρομή στο Νόβι Σαντ, την πρωτεύουσα της Βοϊβοντίνα. Μέσα από μια υπέροχη διαδρομή περίπου 1 ώρας, φτάνουμε στην πόλη, η οποία μοιάζει σαν να ξέφυγε από παραμύθι και αποπνέει αέρα Αυστροουγγαρίας. Θα δούμε το κάστρο Petrovaradin, με ωραία θέα στον ποταμό Δούναβη, την πλατεία Slobodan, τον καθεδρικό ναό, το Δημαρχείο και θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στον κεντρικό πεζόδρομο όπου μέχρι σήμερα δεσπόζει το κτίριο, όπου στέγαζε το αλλοτινό Ελληνικό σχολείο. Το απόγευμα επιστροφή στο Βελιγράδι και ελεύθερος χρόνος για ξεκούραση. Το βράδυ σας προτείνουμε να επισκεφθείτε προαιρετικά την περιοχή Sava Mala για να απολαύσετε το ποτό σας σε ένα από τα πολλά μπαρ της περιοχής. Εναλλακτικά μπορείτε να κάνετε μια βόλτα στο ιστορικό κέντρο της πόλης, δίπλα στον κεντρικό πεζόδρομο της Κνεζ Μιχαήλοβα, ώστε να θαυμάσετε τα ολόφωτα κτίρια και τις γέφυρες του Βελιγραδίου, μιας πόλης πληγωμένης στο πέρασμα της ιστορίας που στέκει όμως μέχρι σήμερα περήφανη κι αγέρωχη. Μετά την βραδινή έξοδο, επιστροφή στο ξενοδοχείο για ξεκούραση. Διανυκτέρευση.

5η ημέρα (ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ - ΝΙΣ - ΕΛΛΑΔΑ)

Πρωινό στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση των αποσκευών στο λεωφορείο. Παίρνοντας τον δρόμο της επιστροφής για Ελλάδα, θα κάνουμε στάση και στην τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Σερβίας, το Νις για να ξοδέψουμε τα τελευταία μας Σέρβικα δηνάρια. Στη συνέχεια, είτε μέσω Βουλγαρίας είτε μέσω Σκοπίων παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής μας στην Ελλάδα.

Περιλαμβάνονται / Δεν Περιλαμβάνονται

  • Μεταφορά με σύγχρονο λεωφορείο μετ’ επιστροφής και όλες οι τοπικές μετακινήσεις του προγράμματος
  • 3 διανυκτερεύσεις με πρωινό στο ξενοδοχείο της επιλογής σας
  • Ξεναγήσεις- περιηγήσεις του προγράμματος με τοπικό επίσημο Ελληνόφωνο ξεναγό
  • Έμπειρο αρχηγό – συνοδό του γραφείου μας καθ ‘όλη τη διάρκεια της εκδρομής
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης (tour operator)
  • Είσοδοι μουσείων και αρχαιολογικών χώρων
  • Η εκδρομή στο Νόβισαντ με κόστος στα 15€ το άτομο
  • Η κρουαζιέρα στο Δούναβη με το Σάββα με κόστος στα 15€ το άτομο
  • Δημοτικός φόρος ξενοδοχείου (1,5€ το άτομο για κάθε διανυκτέρευση)
  • Ταξιδιωτική ασφάλιση με την Interamerican με κόστος στα 20€ το άτομο, η οποία καλύπτει και θέματα covid-19
  • Ό,τι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο
  • PCR test που απαιτείται πλέον για την είσοδο στη Σερβία (για όσους δεν διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης σε ισχύ) ή
  • Rapid test που απαιτείται για την επιστροφή στην Ελλάδα (για όσους διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης σε ισχύ)

Tour's Τοποθεσία

Βελιγράδι

Σημαντικές Σημειώσεις

Σημειώσεις:
Ο αρχηγός της εκδρομής έχει το δικαίωμα τροποποίησης του προγράμματος ανάλογα με τις συνθήκες, χωρίς όμως να παραλείψει τίποτα ουσιώδες Για να ταξιδέψετε θα πρέπει να έχετε ταυτότητα νέου τύπου με λατινικούς χαρακτήρες ή διαβατήριο σε ισχύ που να έχει εκδοθεί από την αστυνομία Τα παιδιά κάτω των 18 ετών τα οποία δεν ταξιδεύουν και με τους 2 γονείς τους οφείλουν να έχουν μαζί τους εξουσιοδότηση συγκατάθεσης από το γονέα ο οποίος δεν ταξιδεύει μαζί του. Το συγκεκριμένο έγγραφο πρέπει να το φροντίσει ο ίδιος ο γονέας να το παραλάβει πηγαίνοντας σε ένα αστυνομικό τμήμα ή σε ένα ΚΕΠ με την ταυτότητά του είτε μπορεί να το εκδώσει ηλεκτρονικά μέσω από το gov.gr Τα παιδιά έως 12 ετών έχουν έκπτωση 25% στη συνολική τιμή του πακέτου εφόσον συνοδεύονται με 2 ενήλικες και διαμένουν στο ίδιο δωμάτιο Για να ταξιδέψουμε στο εξωτερικό χρειάζεται η έκδοση του Ευρωπαϊκού ψηφιακού πιστοποιητικού covid το οποίο μπορείτε να εκδώσετε στην επίσημη ιστοσελίδα https://eudcc.gov.gr/start/ . Το συγκεκριμένο πιστοποιητικό μπορεί να εκδοθεί σε όσους συντρέχουν 1 από τις κάτωθι περιπτώσεις: – Πιστοποιητικό εμβολιασμού (αρκεί να έχει ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός έως και 14 μέρες πριν την αναχώρηση) – Πιστοποιητικό νόσησης σε ισχύ (εφόσον έχετε νοσήσει και έχει καταχωρηθεί το θετικό τεστ στον ΑΜΚΑ σας) – PCR test το οποίο να έχει γίνει έως 72 ώρες πριν την αναχώρηση της εκδρομής (είτε σε μικροβιολογικό εργαστήριο είτε σε νοσοκομείο) – Rapid test το οποίο να έχει γίνει έως 48 ώρες πριν την αναχώρηση της εκδρομής (είτε σε μικροβιολογικό εργαστήριο είτε σε νοσοκομείο) Για την επιστροφή μας στην Ελλάδα χρειάζεται η συμπλήρωση της φόρμας PLF (passenger locator form) στην επίσημη ιστοσελίδα https://travel.gov.gr/#/
Από €0,00

Εκδήλωση ενδιαφέροντος

    Δείτε Επίσης