Από €0,00
Εκδήλωση ενδιαφέροντος

Πάσχα στα Χανιά, εξερεύνηση νομού Χανίων και Ρεθύμνης, Γαύδος

Κρήτη
Χωρίς Κριτικές
Διάρκεια

6 Ημέρες

Τύπος Εκδρομής

Αεροπορική

Αριθμός Ατόμων

10 Άτομα

Γλώσσες

Ελληνικά - Αγγλικά

Περιγραφή

Πάσχα στα Χανιά, εξερεύνηση νομού Χανίων και Ρεθύμνης, Γαύδος

 21.04.2022

Διάρκεια: 6 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 469€


 

Ενάντια στα κοινότυπα προγράμματα άλλων ταξιδιωτικών γραφείων, το Versus Travel προτείνει ένα συναρπαστικό πρόγραμμα στη Δυτική Κρήτη. Μια χορταστική εξερεύνηση σε πανέμορφα σημεία του νησιού, που σχεδιάστηκε για ταξιδιώτες που τους αρέσει να εξερευνούν τις κρυφές γωνιές, διαμένοντας σε περιοχές φυσικού κάλους. Ονειρεμένοι λαβύρινθοι με εξαίσια αρχιτεκτονικά δείγματα της ενετοκρατίας και της τουρκοκρατίας στις παλιές πόλεις και στα λιμάνια των Χανίων και του Ρεθύμνου, συνιστούν μια εκρηκτική παλέτα που αιχμαλωτίζει τις αισθήσεις.

Όλος ο κόσμος σε μισό νησί… Μπορεί το ανατολικό τμήμα του νησιού να κατέχει το μερίδιο του λέοντος στο αρχαιολογικό κλέος, όμως η Δύση κερδίζει εύκολα το στέμμα. Eνετικές παλιές πόλεις, φοινικοδάση και μοναδικοί αρχαιολογικοί χώροι. Ανόθευτα χωριά όπου οι sui generis Κρητικοί διατηρούν ευλαβικά τις παραδόσεις, αλλά και μια διάσημη κουζίνα με συνταγές που δεν έμειναν στο χρονοντούλαπο. Σταυροδρόμι τριών ηπείρων και πέντε θαλασσών ανάμεσα σε Ευρώπη, Ασία και Αφρική. Ανέκαθεν ήταν σημείο συνάντησης διαφορετικών λαών και ετερόκλητων πολιτισμών. Ζεστασιά, ενέργεια, φιλοξενία, µύθοι και ιστορία σας περιµένουν να ζήσετε το δικό σας παραµύθι. Εδώ γεννήθηκε ο Μινωικός πολιτισµός.  Ένας τόπος στολισµένος µε κρυφές οµορφιές ανάµεσα τους µοναστήρια που χρονολογούνται αιώνες πριν, σπίτια που στέκονται αγέρωχα µε τον χρόνο να έχει αφήσει τους λεκέδες του πάνω τους σαν τατουάζ. Φυσικά ποτάµια, φαράγγια, κάστρα και αµέτρητα χιλιόµετρα πολύχρωµων παραλιών συµπληρώνουν το κάδρο της πολυσύνθετης οµορφιά της δυτικής Κρήτης. Πολυάριθµες ακρογιαλιές που θα µείνουν χαραγµένες για πάντα στην µνήµη σας, φοβερά beach bars για πιο… «εκστατικές» καταστάσεις και nightlife για όλα τα γούστα….

 

Επιπρόσθετες Πληροφορίες

  • ∆ιαµονή σε επιλεγµένo ξενοδοχείo Iolida Beach Hotel 4*, στην παραλία της Αγίας Μαρίνας δίπλα στα Χανιά.
  • Επίσκεψη στη Γαύδο, το “στολίδι του Λιβυκού Πελάγους” και ξακουστό νησί της Καλυψώς.
  • Επίσκεψη στη στοιχειωμένη και απόκοσμη Λίμνη Κουρνά
  • Ξενάγηση σε sui generis χωριά όπως τα παραδοσιακά Σφακιά
  • Επίσκεψη σε ένα από τα νεότερα και καλύτερα αξιοθέατα της Κρήτης το Βοτανικό Πάρκο
  • Επίσκεψη στο ορεινό χωριό Θέρισος , στις ρίζες των Λευκών Όρεων

Πρόγραμμα Εκδρομής

1η ημέρα: Αθήνα – Χανιά - Τάφοι Βενιζέλων – Πόλη Χανίων – Μονή Χρυσοπηγής – Μάλεμε (γερμανικό νεκροταφείο) – Χανιά

Πρωινή πτήση για Χανιά. Άφιξη και άμεση αναχώρηση για ξενάγηση της πόλης. Συνεχίζουμε για το ακρωτήρι Χανίων. Εκεί θα θαυμάσουμε την πόλη των Χανίων πανοραμικά από το σημείο που είναι οι τάφοι του Ελευθερίου και Σοφοκλή Βενιζέλου. Οι τάφοι Βενιζέλων, βρίσκονται σε µια έξοχη τοποθεσία επάνω στον λόφο του προφήτη Ηλία, µόλις 5 χιλιόµετρα ανατολικά από την πόλη των Χανίων. Οι δύο τάφοι των Βενιζέλων, ο ένας αντικριστά στον άλλο, βρίσκονται µμέσα σ' ένα πανέμορφο πάρκο µε κήπους, λιθόστρωτα δάπεδα, δρομάκια, σκαλοπάτια και πεζούλια, κάτω από την σκιά των πεύκων, ενώ αυτό που προσδίδει φοβερή ομορφιά στο χώρο είναι το γαλάζιο της θάλασσας και η πανοραμική θέα στα Χανιά και στην ευρύτερη περιοχή. Συνεχίζουμε με επίσκεψη στην Ι.Μ. Χρυσοπηγής για ακατάπαυστη μυσταγωγία και κατάνυξη υπό την ιεροτελεστία της ασκητικής ζωής και της προσευχής. Έπειτα, κατευθυνόμαστε προς Μάλεμε, ένα μέρος που αποτέλεσε το σημείο προσγείωσης των Γερμανών αλεξιπτωτιστών που εισέβαλαν την Κρήτη το 1941, κατά την έναρξη της µμάχης της Κρήτης κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Οι Γερμανοί αλεξιπτωτιστές που έχασαν τη ζωή τους κατά τη µάχη του Μάλεµε είναι θαµµένοι στο Γερµανικό Νεκροταφείο. Στη συνέχεια αναχώρηση για το ξενοδοχείο και τακτοποίηση. Το υπόλοιπο της ημέρας είναι ελεύθερο για να ανακαλύψουμε τη γραφική πόλη. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Αγία Μαρίνα – Βοτανικός κήπος – Θέρισος – Μεσκλά – Χανιά

Μετά το πρωινό μας ξεκινάμε την ημέρα μας με ένα από τα νεότερα και καλύτερα αξιοθέατα της Κρήτης είναι το Βοτανικό Πάρκο. Μια διασταύρωση ανάμεσα σε μια γραφική πεζοπορία και ένα ενδιαφέρον μονοπάτι στη φύση. Καλά σηματοδοτημένα μονοπάτια σας μεταφέρουν στα διάφορα τμήματα του Βοτανικού Πάρκου, τα οποία αποτελούνται από τροπικά δέντρα, οπωροφόρα δέντρα, ελαιώνες εσπεριδοειδών, βότανα και αμπελώνες. Η λίμνη στο κάτω μέρος του πάρκου προσφέρει ένα σπίτι για πάπιες, χήνες και άλλα υδρόβια πουλιά. Θα δείτε επίσης ζευγάρια καρακάξες να πετούν από πάνω. Υπάρχει ακόμη και ένα εντυπωσιακό αμφιθέατρο στην τοποθεσία. Επόμενη στάση μας τα Μεσκλά. Τα Μεσκλά είναι χτισμένα ανάμεσα σε μεγάλους πορτοκαλεώνες και είναι η τοποθεσία μιας αρχαίας πόλης όπου έχουν βρεθεί διάφορα αντικείμενα και υπολείμματα κυκλώπειων τειχών. Καταστράφηκε δύο φορές στο παρελθόν. Οι Βενετοί, πρώτα και οι Τούρκοι αργότερα, τα χαλούσαν όλα. Γύρω από το χωριό μπορεί κανείς να δει πολλά αρχαία ερείπια σπιτιών. Η τελευταία μας επίσκεψη είναι τα στο ορεινό χωριό Θέρισο νότια της πόλης των Χανίων. Βρίσκεται σε μια υπέροχη φυσική τοποθεσία στις ρίζες των Λευκών Ορέων και αποτελεί ορόσημο στη σύγχρονη ιστορία του νησιού. Η επανάσταση της Κρήτης και η επανένωση της με την Ελλάδα ξεκίνησε ακριβώς από αυτό το χωριό από τον Ελευθέριο Βενιζέλο. Το κίνημα του Θερίσου, όπως λέγεται, είχε ως αποτέλεσμα την παραίτηση του πρίγκιπα Γεωργίου αλλά παρόλα αυτά ανέδειξε τις μεγάλες ηγετικές ικανότητες του μελλοντικού πρωθυπουργού της Ελλάδας και ενός από τους σημαντικότερους πολιτικούς της χώρας. Επιστροφή στα Χανιά. Το απόγευμα παρακολούθηση του επιταφίου. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Χανιά – Πορτοκαλοχώρια Χανίων – Οροπέδιο Ομαλού – Φαράγγι Σαμαριάς – Χανιά

Πρωινό και αναχώρηση για το οροπέδιο του Ομαλού. Περνώντας μέσα από τα πορτοκαλοχώρια, φθάνουμε στο νότιο μέρος του οροπεδίου, το Ξυλόσκαλο, το οποίο αποτελεί την είσοδο στον Εθνικό Δρυμό των Λευκών Όρεων, το περίφημο φαράγγι της Σαμαριάς. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Το βράδυ παρακολούθηση του εκκλησιασμού της Αναστάσεως. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Ελεύθερη ημέρα στα Χανιά

Δαιδαλώδης και γοητευτική, η παλιά πόλη των Χανίων κρύβεται πίσω από τον φάρο του ενετικού λιμανιού και θα σας παρασύρει σε ατέρμονες βόλτες κάτω από μωβ μπουκαμβίλιες και πέτρινα αρχοντικά. Στην «αγκαλιά» της παλιάς πόλης στεγάζονται επίσης σε υπέροχα κτίρια το Ναυτικό Μουσείο, το Αρχαιολογικό Μουσείο και το επιβλητικό Μεγάλο Αρσενάλι, όπου θα βρείτε το Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου, ενώ στην άκρη της βρίσκεται και η νοσταλγική σκεπαστή Δημοτική Αγορά. Απολαύστε μια ελεύθερη ημέρα στην πανέμορφη πόλη των Χανίων, ενώ για όσους θέλουν να βρεθούν έξω από τα ανατολικά τείχη, το Κουμ Καπί (τούρκικη προέλευση που σημαίνει Πύλη της Άμμου), είναι μια ζωντανή συνοικία που θα σας κάνει να διασκεδάσετε με την ψυχή σας. Πασχαλινό γεύμα στο ξενοδοχείο.

5η ημέρα: Χανιά – Χώρα Σφακίων – πλοίο για Γαύδο – Χανιά (Προαιρετική η κρουαζιέρα, όσοι δεν θέλουν να ακολουθήσουν την κρουαζιέρα είναι ελεύθεροι στα Σφακιά)

Πρωινή αναχώρηση για τη Χώρα των Σφακίων ή Σφακιά. Τα Σφακιά χαρακτηρίζονται από τη φυσική οµορφιά ενός άγριου ορεινού τοπίου το οποίο συνδυάζεται µοναδικά µε τη θάλασσα. Θα φάµε παραδοσιακά φαγητά και οπωσδήποτε σφακιανές πίτες µε ή χωρίς την συνοδεία µελιού. Έπειτα και εφόσον ο καιρός το επιτρέπει ,παίρνουμε το πλοίο για τη Γαύδο, το στολίδι του Λιβυκού Πελάγους, προκειμένου να θαυμάσουμε το ξακουστό νησί της Καλυψώς. Αναχώρηση για τον τελικό προορισμό της µέρας τα Χανιά, μέσω µιας καταπληκτικής διαδροµής. Επιστροφή στα Χανιά. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

6η ημέρα: Πλατανιάς – Γεωργιούπολη – Λίμνη Κουρνά – Πόλη Ρεθύμνου – Μονή Αρκαδίου – Χανιά – Αθήνα

Πρωινό και αναχώρηση νωρίς το πρωί για το παραλιακό χωριό του Πλατανιά. Κάνουμε σύντομη περιήγηση και κατευθυνόμαστε προς Γεωργιούπολη, ένα από τα σημαντικότερα τουριστικά θέρετρα των Χανίων. Έπειτα, θα αναχωρήσουµε για την τιρκουάζ λίμνη Κουρνά, την γνωστή και ως στοιχειωμένη λίμνη της Κρήτης. Πρόκειται για μια λίμνη απόκοσμης ομορφιάς στην οποία υποστηρίζεται πως υπάρχουν ηλεκτρομαγνητικά πεδία. Βρίσκεται ανάμεσα στο Ρέθυμνο και τα Χανιά, ενισχύει το καταπράσινο τοπίο των Λευκών Ορέων και προστατεύεται από το πρόγραμμα Natura 2000, φιλοξενώντας νερόκοτες, πάπιες, χέλια, νερόφιδα κι ένα σπάνιο είδος δίχρωμης χελώνας που έχει βούλες στο καβούκι της. Ο μύθος λέει ότι μια πανέμορφη κόρη που έμοιαζε με νεράιδα στοίχειωσε τη λίμνη, ενώ κάτοικοι της περιοχής λένε ότι έχουν δει τη νεράιδα να χτενίζει τα μαλλιά της μέσα στο φεγγαρόφως, καθισμένη σε ένα βράχο στη μέση της λίμνης... Συνεχίζουμε για την όµορφη και ζωντανή πόλη του Ρεθύμνου. Η παλιά πόλη του Ρεθύμνου είναι ένας μικρός λαβύρινθος από στενά δρομάκια, με παλιά, παραδοσιακά σπίτια, υπό την «εποπτεία» της Φορτέτζας, του βενετσιάνικου κάστρου της πόλης. Χορτάτοι από παραδοσιακές γεύσεις και εικόνες αναχωρούμε για επίσκεψη στην Ιερά Μονή Αρκαδίου όπου την 9η Νοεµβρίου 1866 καταστράφηκε µε το γνωστό ολοκαύτωµα σκορπώντας στο θάνατο σε πολλούς Έλληνες αλλά και Τούρκους εισβολείς. Το Αρκάδι µεσουρανεί από όλες τις θυσίες που πρόσφερε η Κρήτη. Η µονή Αρκαδίου ύψωσε το αίτηµα της κρητικής ελευθερίας και ξεσήκωσε τα φιλελληνικά αισθήµατα της Ευρώπης, αλλάζοντας τη νοοτροπία και την τακτική των ευρωπαϊκών δυνάµεων απέναντι στο Κρητικό ζήτηµα. Στη συνέχεια μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής μας στην Αθήνα.

Περιλαμβάνονται / Δεν Περιλαμβάνονται

  • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα – Χανιά – Αθήνα με Sky Express.
  • Διαµονή σε επιλεγµένα ξενοδοχεία όπως: Ιolida beach hotel 4* στην παραλία Aγία Μαρίνα στα Χανιά.
  • Ημιδιατροφή καθημερινά.
  • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις, επισκέψεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
  • Έμπειρος τοπικός ξεναγός/αρχηγός.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Είσοδοι σε μουσεία, αξιοθέατα και αρχαιολογικούς χώρους
  • Ειδικός φόρος διαμονής
  • Πλοιάριο για Γαύδο και η μετακίνηση στο νησί
  • Φόροι αεροδρομίου: 68€
  • Πλοιάριο για Γαύδο και η μετακίνηση στο νησί: 50€

Tour's Τοποθεσία

Κρήτη
Από €0,00

Εκδήλωση ενδιαφέροντος

    Δείτε Επίσης