Από €0,00
Εκδήλωση ενδιαφέροντος

ΑΠΟΚΡΙΕΣ στην Βυζαντινή ΟΧΡΙΔΑ – 3 ημέρες

Φλώρινα - Οχρίδα - Ελλάδα - Σκόπια
Χωρίς Κριτικές
Διάρκεια

3 ημέρες

Τύπος Εκδρομής

Οδική

Αριθμός Ατόμων

10 Άτομα

Γλώσσες

Ελληνικά - Αγγλικά

Περιγραφή

ΑΠΟΚΡΙΕΣ στην Βυζαντινή ΟΧΡΙΔΑ – 3 ημέρες

25-26-27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

Μια μοναδική Προσφορά του Natsis Travel

3ημερη οδική εκδρομή στη μαγευτική λίμνη Οχρίδα μέσω Φλώρινας, με επίσκεψη στο Γνωστό Μοναστηράκι ( Bitola ) , τον όσιο Ναούμ , και πολλά γραφικά χωριά της περιοχής.

Πρόγραμμα Εκδρομής

1η ημέρα : Αγρίνιο – Οχρίδα

Αναχώρηση 06:00 π.μ απο την πλατεία Μαβίλη (τραίνα) για τα σύνορα Νίκης μέσω Φλώρινας. Έλεγχος – διέλευση και περνώντας δίπλα από την αρχαία Ηράκλεια και μέσω Μπίτολα φθάνουμε το απόγευμα στην γραφική λίμνη Οχρίδα. Τακτοποίηση στο άνετο ξενοδοχείο στον ιστό της πόλης. Χρόνος ελεύθερος για περίπατο στους πεζόδρομους της πόλης και στα στενά πλακόστρωτα δρομάκια με τα πολλά μικρά μαγαζιά με τα είδη λαϊκής τέχνης, αργυροχρυσοχοΐας, μαργαριτάρια. Βόλτα στην όμορφα διαμορφωμένη παραλία. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα : Όσιος Ναούμ – Οχρίδα παλαια πόλη

Πρόγευμα και εκδρομή μέχρι το μοναστήρι του Οσίου Ναούμ (10ου αιώνα).Η διαδρομή μοναδική δίπλα στην λίμνη με τα διαυγή νερά. θαρρείς μια θάλασσα των βουνών. Στα 625 μ. υψόμετρο δημιουργείται από τις πηγές του ποταμού Ντριμ και από τα υπόγεια νερά των Πρεσπών. Αγκαλιάζεται από την οροσειρά Γκαλίτσιτσα με τα υπέροχα φθινοπωρινά χρώματα. Στο δρόμο μας συναντούμε το μουσείο του νερού. Είναι μια σύγχρονη προσέγγιση ενός προϊστορικού λιμναίου οικισμού, ο οποίος χρονολογείται περίπου το 1100π.Χ. Επίσης στεγάζεται και ένα μουσείο με ευρήματα του οικισμού. Άφιξη στον Όσιο Ναούμ, ένα κουκλίστικο εκκλησάκι με υπέροχες βυζαντινές τοιχογραφίες. Η θέα στην λίμνη εξαιρετική. Απ’ εδώ ξεκίνησαν ο Κύριλλος και Μεθόδιος, οι έλληνες μοναχοί να διδάξουν στους Σλάβους το αλφάβητο (Κυριλλικό) και την Βίβλο. Επίσης εδώ προσκυνούμε τον Τάφο του Όσιου Ναούμ που η Σλάβοι ορθόδοξοι ευλαβούνται ιδιαίτερα. Προαιρετική βαρκάδα στις πηγές του Ντριμ με τα διαυγή νερά. Επιστροφή για να ξεναγηθούμε στην πανέμορφη παλιά πόλη της Οχρίδας. Μεταξύ των άλλων θα δούμε Την περίβλεπτο, το Ελληνορωμαϊκό Θέατρο, τον Ναό του Αγ. Κλήμεντα και Παντελεήμονα στον αρχαιολογικό χώρο Πλαοσνικ, το Ναό της Αγίας Σοφίας, τον Άγιο Ιωάννη τον Καμέο κ.λ.π. Γεύμα σεπαραδοσιακή ταβέρνα στις όχθες της λίμνης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Ξεκούραση. Βόλτα στον κεντρικό πεζόδρομο. Πολλά μαγαζάκια πωλούν τα κομψά κοσμήματα με την «πέρλα» της λίμνης. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα : Μοναστήρι (Μπίτολα) – Αγρίνιο

Πρόγευμα και αναχώρηση νωρίς το πρωί για Μπίτολα, το γνωστό Ελληνικό Μοναστήρι. Μια πόλη 130.000 κατοίκων όπου θα μας συγκινήσει γιατί θυμίζει έντονα Ελλάδα από την περίοδο της ακμής της. Διπλωματική πόλη άλλοτε. θαυμάζουμε τα νεοκλασικά κτίρια των Πρεσβειών άλλοτε, όπως αυτό και της Ελληνικής Πρεσβείας. Μικρό γύρο της πόλης με τον πολυσύχναστο πεζόδρομο Σιρόκ σοκακ, με τα ωραία αρχοντικά και τις πλατείες, εκκλησίες και τεμένη. Κτήρια που αντιπροσωπεύουν την Βυζαντινή, Μακεδονίτικη και Οθωμανική Αρχιτεκτονική. Επίσκεψη, προσκύνημα στον Αγ. Δημήτριο, την μεγάλη Τρισυπόστατη εκκλησία με εξαιρετικό ξυλόγλυπτο τέμπλο και εικόνες. Συνεχίζουμε μέχρι το παζάρι και την παλιά πόλη. Γεύμα σε ένα ατμοσφαιρικό εστιατόριο. Στις 14.30 αναχωρούμε για σύνορα. Διέλευση, έλεγχος και αναχώρηση για Αγρίνιο με στάσεις καθ’ οδόν για καφέ και ξεκούραση, Άφιξη αργά το βράδυ.

Περιλαμβάνονται / Δεν Περιλαμβάνονται

  • Μεταφορά με άνετο, κλιματιζόμενο πούλμαν με μειωμένη πληρότητα
  • Διαμονή σε ξενοδοχείο 4 αστέρων στην πόλη της ΟΧΡΙΔΑΣ
  • Δυο γεύματα ή Δείπνα σε ταβερνάκια
  • Ξεναγήσεις όπως το πρόγραμμα
  • Συνοδός γραφείου
  • Είσοδοι στα Μουσεία Ότι αναφέρεται ως προαιρετικό ποτά κατά την διάρκεια των γευμάτων και δείπνων

Tour's Τοποθεσία

Φλώρινα - Οχρίδα - Ελλάδα - Σκόπια

Σημαντικές Σημειώσεις

Απαραίτητα: Προσκόμισης ταυτότητας νέου τύπου ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Αν κριθεί απαραίτητο, η ροή του πρόγραμμα μπορεί να αλλάξει χωρίς να παραληφθεί τίποτα.

Κριτικές

0/5
Χωρίς Κριτικές
Based on 0 review
Excellent
0
Very Good
0
Average
0
Poor
0
Terrible
0
Showing 1 - 0 of 0 in total

Write a review

Από €0,00

Εκδήλωση ενδιαφέροντος

    Δείτε Επίσης